Medju nama

02 Avg, 2017

Izgradite zonu komfora

Generalna — Autor nensi888 @ 15:28

Možda sam ja suštinski inadžija, neko ko će po svaku cenu težiti da bude u suprotnosti sa trenutnim standardima, ali to ne menja činkenicu da mi se gadi sijaset copy-paste saveta, koji se, bez izuzetka, svode na jedno te isto: ti taj tvoj život ne živiš kako treba i "ušuškan si" u svojoj zoni komfora.

Ko je bre danas i u čemu ušuškan? Imamo sve osim sigurnosti i stabilnosti. Na sve strane part-time poslovi, part-time roditelji, part-time ljubavnici. Izašli bismo iz zone komfora, no nemamo odakle.

I da, naravno da mislim da treba da se radi na fleksibilnosti struktura, ali, da bi se bilo šta razgrađivalo, mora najpre da se izgradi.

U redu je biti "ušuškan", u redu je imati okvir u kome se osećamo stabilno i sigurno, i komfor je u redu, ako ga čovek sebi može priuštiti. U redu je ostati u starom dok ne budeš spreman da izgradiš novo. Biti dovoljno dugo tu da znaš da možeš da se vratiš.

Raditi na onome što imaš, da bi mogao da izgradiš novo kada su ti temelji dovoljno jaki. Osetiš tlo pod nogama, da bi mogao da nastaviš da koračaš. Sretneš se, da bi mogao da se rastaneš i nastaviš da slediš svoj put.

 Kada je ta baza dovoljno jaka, i najopasniji putevi nisu tako zastrašujući. Tek je onda taj iskorak zapravo proširivanje zone komfora, a ne skok u provaliju.

Nema ništa loše u tim ostrvima kojima znamo svaki, i najnepregledniji ćošak, i gde je sve predvidivo. Nema ništa loše u tome da posetimo druga lepa mesta uz saznanje da nas ovo ostrvo čeka, zahvalno na lepoti i ljubavi koje smo u njemu izgradili. 


Komentari

 1. Danas sam kupila dve instant knjige: Stvorite novo ja i Od kako sam se zavolela volim. Moju pricu vec nacelno znas: dva muskarca, dva raspeca. Ove knjige treba da mi pomognu, kako prva kaze da se prvo resetujem, pa da onda zavolim tu neku, novu sebe. Obe, u par stotina strana nude resenja dva velika zivotna pitanja: smirivanje kvantnog sebe- tkzv elektronskog polja, gde ti nista, pa ni proslost nije zacrtana, i zaborav svih i svega oko sebe i pristupanju samoobozavanju. Obe, ali u detalj isto, traze napustanje te "zone komfora". Zastite, koja je mozda lazna? ali u nasim glavama jedina koju imamo. Rusis da bi gradio, pa makar i nevidljive zidove. Moras da budes neko drugi i nesto drugo da bi bio srecan. Ne postoji prekretnica u danasnjem kapitalizmu uma i tela koja ne podrazumeva da covek ne napusta, ne razvodi, ne ostavlja, ne menja... Ideal lepote nisi ti u ogledalu, nego neka druga zena, 10 godina mladja, 20 kila laksa, da broja vecih grudi i zategnutnije straznjice. Ako oces to - menjaj! Smeta ti muz? Menjaj! Smeta ti zemlja? Menjaj! Smeta ti univerzum? Menjaj! Menjaj al prvo unisti sve i lepo i ruzno sto imas oko sebe... Zasto ne moze da se voli sa pola srca? Zato ne moze da se dise sa pola pluca? Zasto ne moze da se bude lep sa 100 kg? Menjaj! Rusi, gradi... Ako ti ne prija, nema veze, cilj je bitan! Rekli su mi da moram da dignem u vazduh sve da bih postigla nesto. Najgore je to sto im verujem. Ali nikad, pa ni danas kad u svojoj glavi bijem bitke bipolarno poremecene osobe, ne zaborabljam dijalog izmedju jednog svog "gazde" i mene: "Zasto se zenis s njom kad je ne volis? Zasto si joj pravio dete kad to nije bio prasak nove zvezde?" Odgovorio je : " Zato sto u zivotu nekad treba kantariti i sta gubis a ne samo sta dobijas. S njom mozda ne dobijam puno, ali bez nje gubim jako mnogo". Ne mora svaki korak da bude radjanje Feniksa. Nisi inadzija, ima nas koji se trude da pocnu da cene svoju zonu komfora. Odlican tekst Nensi, hvala ti na inspiraciji!

  Autor Mila — 02 Avg 2017, 17:53

 2. Mila, neizmerno mi je drago da si došla do ovakvih zaključaka! Moj tekst je možda dobar, ali je tvoj komentar neprocenjiv! Obogatio je tekst i dao mu pravo značenje. Mnogo hvala na tome! :*

  Autor nensi888 — 02 Avg 2017, 22:18

 3. To tell the truth I didn't get waht you wantd to say in your article. But I hope to get in.

  Autor http://onlineclassmentor.com/blog/best-site-for-online-courses-about-things-a-teacher-never-do/ — 06 Sep 2017, 15:43

 4. I am afraid that I forgot to post the application form in time. But thank you for the informing. Take care.

  Autor http://customessay-s.com/essay_editing.php — 02 Okt 2017, 23:14

 5. There is nothing wrong with visiting other beautiful places, knowing that this island is waiting for us, thanks to the beauty and love.

  Autor visit this user's website — 12 Okt 2017, 06:49


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs