Medju nama

Izgradite zonu komfora

Generalna — Autor nensi888 @ 15:28

Možda sam ja suštinski inadžija, neko ko će po svaku cenu težiti da bude u suprotnosti sa trenutnim standardima, ali to ne menja činkenicu da mi se gadi sijaset copy-paste saveta, koji se, bez izuzetka, svode na jedno te isto: ti taj tvoj život ne živiš kako treba i "ušuškan si" u svojoj zoni komfora.

Ko je bre danas i u čemu ušuškan? Imamo sve osim sigurnosti i stabilnosti. Na sve strane part-time poslovi, part-time roditelji, part-time ljubavnici. Izašli bismo iz zone komfora, no nemamo odakle.

I da, naravno da mislim da treba da se radi na fleksibilnosti struktura, ali, da bi se bilo šta razgrađivalo, mora najpre da se izgradi.

U redu je biti "ušuškan", u redu je imati okvir u kome se osećamo stabilno i sigurno, i komfor je u redu, ako ga čovek sebi može priuštiti. U redu je ostati u starom dok ne budeš spreman da izgradiš novo. Biti dovoljno dugo tu da znaš da možeš da se vratiš.

Raditi na onome što imaš, da bi mogao da izgradiš novo kada su ti temelji dovoljno jaki. Osetiš tlo pod nogama, da bi mogao da nastaviš da koračaš. Sretneš se, da bi mogao da se rastaneš i nastaviš da slediš svoj put.

 Kada je ta baza dovoljno jaka, i najopasniji putevi nisu tako zastrašujući. Tek je onda taj iskorak zapravo proširivanje zone komfora, a ne skok u provaliju.

Nema ništa loše u tim ostrvima kojima znamo svaki, i najnepregledniji ćošak, i gde je sve predvidivo. Nema ništa loše u tome da posetimo druga lepa mesta uz saznanje da nas ovo ostrvo čeka, zahvalno na lepoti i ljubavi koje smo u njemu izgradili. 


Powered by blog.rs